PARAMOUNT OG SKYDANCE BLIR ENIGE OM å SLå SEG SAMMEN OG DANNE NEW PARAMOUNT

Vi har hørt rykter og sett rapporter om dette en stund nå, men nå er det endelig offisielt. Paramount Global og Skydance Media har blitt enige om å slå seg sammen i en stor, banebrytende avtale som vil føre til opprettelsen av et "neste generasjons medie- og teknologiselskap" som skal hete New Paramount.

Avtalen er planlagt å finne sted i to etapper. Først vil National Amusements, som har en kontrollerende eierandel i Paramount, bli kjøpt opp, og deretter vil Skydance og Paramount Global bli slått sammen.

Dette innebærer at Skydances finansielle ressurser, teknologiske ekspertise og driftskompetanse vil bli kombinert med den store mengden av immaterielle rettigheter innen film, TV og videospill som Paramount har til rådighet. I pressemeldingen får vi vite at :

"Nye Paramount vil være en førsteklasses, kreativ destinasjon for historiefortellere, dedikert til innhold av topp kvalitet og vil være posisjonert for å forbedre lønnsomheten, fremme stabilitet og uavhengighet for skaperne, og muliggjøre flere investeringer i vekstområder. Transaksjonen vil stabilisere og styrke Paramount som en mediebedrift i verdensklasse, med fokus på teknologiske fremskritt, på tvers av flere underholdningsplattformer, inkludert animasjon, spill, film, sport, nyheter og TV."

New Paramount vil bli ledet av David Ellison som styreformann og administrerende direktør, mens Jeff Shell overtar som president.

Avtalen innebærer at Skydance investerer opptil 6 milliarder dollar i Paramount, og når den er gjennomført, skal New Paramount være verdsatt til rundt 28 milliarder dollar.

2024-07-08T08:59:46Z dg43tfdfdgfd