SåR TVIL OM JOHAUG: – DET SIER NOE

Sår tvil om Johaug: – Det sier noe

Johaug utklasset konkurrentene da hun stilte til start på 30 kilometer friteknikk under NM på Lillehammer lørdag.

I hennes første ordentlige skirenn på to år vant den 35 år gamle småbarnsmoren med hele 2 minutter og 50 sekunder. Det skapte store overskrifter i både Norge og Sverige.

Langrennskommentator i Expressen, Tomas Pettersson, slår fast at Johaug er tilbake og at hun fortsatt holder verdensklasse.

Men han er samtidig litt usikker på hvor godt Johaugs løp egentlig er. Det begrunner han med tidsdifferansen ned til de nærmeste løperne og nivået de innehar.

Les også: Reagerer på Johaug: – Hvorfor skal hun det?

Kommentator sår tvil

Petterson mener nemlig det er «rystende» å se hvor svakt det norske damelandslaget er. Nærmeste norske landslagsløper var tre og et halvt minutt bak Johaug.

Petterson lurer på om det kanskje hadde sett litt annerledes ut om de beste svenske jentene også hadde stilt til start på lørdagens tremil.

EKSPERT: Mangeårige langrennskommentator i Expressen, Tomas Petterson. Foto: Petter Arvidson (Bildbyrån)

– Det er ikke helt lett å si hvordan det hadde sett ut med for eksempel Frida Karlsson, Jonna Sundling og Ebba Andersson på startstreken, skriver han i en kommentar.

Johaug var selv overrasket over avstanden ned til resten av løperne.

– Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra. Jeg er overrasket over at avstanden er såpass stor ned, men jeg hadde en god dag og hadde gode ski, så da kommer man langt, sa hun til Nettavisen etter løpet.

Les også: Skinstad slår tilbake mot Lersveens Johaug-uttalelse

– Det sier noe

Pettersson sammenligner med tidsdifferansene fra femmila i Holmenkollen, som Karlsson gikk vinnende ut av. Nummer to i lørdagens NM-løp, Sophia Laukli, havnet helt nede på 25. plass på femmila i Kollen.

Amerikaneren var da hele ni minutter og 41 sekunder bak Karlsson. På lørdagens tremil var hun altså to minutter og 50 sekunder bak Johaug, på det to mil kortere løpet i en annen stilart.

– Vel, du kan selvsagt ikke direkte sammenligne to helt forskjellige løp. Spesielt ikke når det gjelder to forskjellige distanser. Men ja, det sier fortsatt noe, skriver Pettersson.

OVERLEGEN: Therese Johaug var overlegen under tremila i NM. Foto: Geir Olsen (NTB)

Den svenske kommentatoren mener dermed det er for tidlig å konkludere noe med hvilket nivå Johaug faktisk er på.

– Vi må vente en stund på en eksakt beskjed om hvor bra dette fenomenet Therese Johaug egentlig er etter sin lange pause, skriver han.

Les også: Sverige reagerer etter Johaug-bragd

– Trener litt annerledes

Johaug hevder selv at hun ikke har trent så mye før det suverene comebacket, så det kan tenkes at konkurrentene har mer i vente.

– Før så lå jeg på mellom 25 og 30 timer i uka. Nå har jeg ligget mellom 10 og 15 timer, men jeg trener litt annerledes og litt mer hardt, sa hun til Nettavisen.

Enn så lenge har Johaug fortsatt ikke bestemt seg om hun faktisk gjør comeback for å satse mot VM i Trondheim neste år. Hun forteller at det handler om totalbelastningen med familiesituasjon, trening og at det skal kjennes helt rett.

2024-03-26T21:54:10Z dg43tfdfdgfd