MELDINGENE RYSTET USA: – HELT GRUSOMT

Meldingene rystet USA: – Helt grusomt

76 år gammel ble amerikaneren, som levde et liv som gikk fra helt til skurk på kort tid.

TMZ meldte om dødsfallet torsdag.

Les også: O.J. Simpson er død

Han var tiltalt for dobbeltdrap på ekskona Nicole Brown Simpson og hennes venn Rod Goldman i 1994, men ble senere frikjent.

I 2008 ble han dømt til 33 års fengsel for væpnet ran og kidnapping, men med mulighet for prøveløslatelse etter ni år. Han ble løslatt i 2017.

– Helt grusomt

Arnstein Friling har fulgt NFL siden han gikk noen år på skole i USA på 80-tallet, og opplevde hvilken folkehelt Simpson var før katastrofene kom på løpende bånd.

– O.J. Simpson var jo ferdig som spiller da min interesse startet, men han var jo husket som en av de beste. Derfor var han en superstjerne som man stadig så i ulike reklamer, og som ble brukt som ekspert i NFL-sendinger etter karrieren, forteller han til Nettavisen.

Friling har i mange år fungert som NFL-ekspert hos Viaplay.

Les også: NRK avslører tallene fra landskampen: Kraftige reaksjoner

LØSLATT: O.J. Simpson ble prøveløslatt fra fengslet i 2017, etter at han i 2008 ble døm for væpnet ran og kidnapping. Foto: Ethan Miller (AP)

Den tidligere NFL-stjernen ble tiltalt for dobbeltdrapet på sin ekskone, Nicole Brown Simpson, og hennes venn, Ron Goldman, i 1994. Rettssaken fikk stor mediedekning, og Simpson ble frikjent for straff.

Simpson ble senere holdt ansvarlig for drapene i et sivilt søksmål og ble senere dømt til å betale 33,5 millioner dollar i erstatning til ofrenes familier.

– Hvordan opplevde du at amerikanerne reagerte på den første rettssaken?

– Det var jo en veldig traumatisk greie for et stort folk. Som mange andre hadde også amerikanerne sine helter, og han var jo en av dem. Når en av disse heltene har gjort noe så grusomt, som jo ser ut til at han gjorde, så er det traumatisk. Helt grusomt.

Friling: – Noen ting er for drøye

Rettssaken rundt dobbeltdrapet i 1994 fikk heftig medieoppmerksomhet, og politiets jakt på den daværende idrettshelten ble vist på TV-skjermen.

– Alle fikk jo med seg den jakten, og fra den seansen og gjennom hele rettssaken kom den ene forferdelige meldingen etter den andre. Jeg opplevde jo hele den tiden der som vond og trist for det amerikanske folket.

POLITIJAKT: Her jaktet politiet på O.J. Simpson som var tiltalt for drapet mot ekskona og hennes venn. Foto: Joseph R. Villarin (AP)

– Hvordan vil han bli husket?

– Han ble jo en blanding av en djevel, en vits og en tragedie. Det var jo null verdighet igjen. Man kan jo tenke seg om noe slikt hadde skjedd med en av Norges største utøvere, forteller Friling videre.

Og avslutter.

– Jeg tror ikke det kommer til å bli mye hedring av O.J. Simpson. Til tross for en stor idrettskarriere, kommer det nok ikke til å bli noe stemning for å hylle det etter dette dødsfallet. Det vil jeg også si er godt fortjent. Noen ting er bare for drøye til at man kan gå videre.

2024-04-11T17:42:18Z dg43tfdfdgfd