VERONICA (40) MISTER JOBBEN: – ET SJOKK

Veronica (40) mister jobben: – Et sjokk

RØRVIK (Namdalsavisa): Forrige uke kom nyheten om at Telenors kundesenter i Rørvik blir avviklet. Fra 1. mai står dermed 35 ansatte uten jobb.

– Det var som at en bombe med alt av følelser inni ble sluppet. Det ble et lite sjokk, og det har vært mange tanker i sving.

Det sier Veronica Iversen fra Rørvik, som er en av de 35 som blir rammet av nedleggelsen av Telenors kundesenter i Rørvik.

– Samtidig har man undervegs, med alle omorganiseringer og endringer i samfunn og organisasjon, hele tida følt på en usikkerhet fram i tid. Men man blir aldri godt nok forberedt på noe slikt, sier 40-åringen.

Les også: AI-robot fikk terningkast 6 – så mistet 35 ansatte i Telenor jobben

Hun forteller at det alltid er en spenning før hvert allmøte, og spesielt når folk fra ledelsen kommer reisende.

– Vi har som regel fått en briefing på hva det gjelder, men det fikk vi ikke denne gangen – så det økte nok spenninga litt, sier hun, og fortsetter:

– Så har man jo tillit til arbeidsgiver også, og er tro til endringene de gjør. Telenor har hele tida vært i endring, og vi på kundeservice har måttet snudd oss i den retninga de vil ta oss i.

Les også: Nina skrur opp leieprisen med over 200 prosent

– Livet går videre

Iversen har to barn – som naturligvis skaper større utrygghet når hun fra 1. mai mister jobben.

– Det er klart. Jeg har en sønn på 10 år og ei datter 14 år, så jeg føler på det. Det er ikke et valg jeg selv har tatt, og det gjør det spesielt, sier hun.

– Hvordan går det med deg?

– Det går bra. Livet går videre, og heime er det som ingenting har skjedd. Vi får det til å fungere, men prosessen man skal gjennom tynger deg litt.

Les også: Avslører den nye lønnen til Anniken Huitfeldt

40-åringen fra Rørvik startet på Telenor tilbake i 2011, da hun flyttet heim etter å ha bodd nordafor.

– Jeg startet som vikar gjennom Proffice i to måneder, før jeg ble ansatt. Jeg har også vært innom inkassobyrået Gothia i noen år, der jeg også jobbet med Telenor. Det er en grei erfaring å ha med seg – med tanke på å se prosessene fra ei annen side, mener Iversen.

Les også: EU presser Norge – gir frist for kraftpakke

Hun ville så tilbake til Telenor igjen, hvor hun nå har vært siden september i 2022.

Men den 1. mai er Telenor-karrieren over.

– Vi har en arbeidskontrakt å forholde oss til, så vi er på plass. Det er mye møter og slikt nå da, men vi er her.

– Hvordan føles det?

– Jeg bærer ikke nag rundt det. Det handler om å være en god kollega, støtte hverandre og være sammen. Det er viktig. Vi har veldig mye nytte av hverandre i denne prosessen, sier hun.

VIKTIG Å STØTTE HVERANDRE: Veronica Iversen og kollegene møter fortsatt opp på jobb, og forteller at de har god nytte av hverandre i denne tida. – Det handler om å være en god kollega, støtte hverandre og være sammen. Det er viktig. Foto: Janne Hammarsø

Leit å miste det kollegiale

Iversen forteller at de hele tida har vært en sterk kjerne på Rørvik-avdelinga, og at det også vises i denne prosessen.

Les også: Kraftig strømadvarsel til 90.000: – Betaler 19.000 kroner for mye i året

– Det er leit å skulle miste det kollegiale, og forferdelig å ikke skulle jobbe med dem lenger. Det er jo nesten som å bryte opp i et ekteskap – det er jo halve livet. Det er arbeidskollegene som gjør det verdt det, og folkene rundt betyr så mye, sier hun, og tilføyer:

– Men jeg er sikker på at det finnes bra arbeidsmiljø andre plasser også. Jeg er ikke redd for det.

MISTER JOBBEN: Veronica Iversen er en av 35 som fra 1. mai står uten jobb når Telenors kundesenter i Rørvik blir avviklet. Foto: Janne Hammarsø

Menneskene og at ting hele tida er i endring har hatt mye å si for trivselen hennes.

– Man utvikler seg hele tida i takt med bedriften og samfunnet – det gjør det givende. Å være rådgiverpart og de relasjonene man får med kunder gir meg mye og er noe jeg vil savne.

– Hva tenker du om framtida?

– Jeg føler at jeg må gripe sjansen og se hvilke nye dører og muligheter jeg får. Kanskje kan jeg gripe muligheten til å gjøre noe annet. Det er ikke et alternativ å gå arbeidsledig i hvert fall, sier hun bestemt.

Har galgenhumoren med seg

Oppi alt er hun ikke bitter, men innrømmer at hun fikk en reaksjon idet budskapet kom.

– Da var jeg kanskje litt bitter, men så får man en forståelse etter hvert. Ting har roet seg, og det har sunket inn. Jeg har forståelse for det som er gjort – de tenker drift og det som er økonomisk, sier hun, og legger til:

– Det er en bransje som stadig er i utvikling, men det er synd for lokalsamfunnet. Vi har mange ganger vært stolte over å ha Telenor her – og det vil vi jo ennå ha med tanke på andreetasjen.

TELENOR I RØRVIK: 35 ansatte i tredje etasje i Søsterskipet på Rørvik blir nå nødt til å se seg om etter ny jobb. – Jeg føler at jeg må gripe sjansen og se hvilke nye dører og muligheter man får, sier Veronica Iversen. Foto: Janne Hammarsø

– Hvordan er stemninga ellers blant de ansatte?

– Vi har det som vanlig artig til tross for omstendighetene. Vi har galgenhumoren med oss, og det er en livlig gjeng.

De ansatte som ble rammet får en sluttpakke, men Iversen forteller at det er flere muligheter.

– Vi har muligheten til å flytte til en annen lokasjon for dem det kan være aktuelt for og fortsette i stillinga si. Det er nok noen som er nysgjerrige på det. Det er greit å se bak dørene hva som åpner seg, og ta et valg ut fra egen situasjon.

– Må se positivt på det

I etterkant av beskjeden er hun takknemlig for hjelpa de har fått.

– Det er et ekstremt stort apparat som er satt i gang, og vi er heldige som har Telenor som arbeidsgiver – på tross av det som har skjedd. De er flinke til å ta vare på oss, og vi må se positivt på det.

Iversen forteller at de har hatt møter med blant annet Nav, kommunen, omstillingsbyrå, Sparebanken 1 SMN og Namdalskysten næringsforening.

– Næringsforeninga var kjapt ute. Endringa treffer flere – ikke bare oss.

– Hvilke håp har du framover?

– Å finne en stødig arbeidsgiver og en jobb jeg kan sitte i ei tid framover. Nå må jeg sondere terrenget litt med tanke på hvilken bransje man kan spore seg innpå, sier hun.

2024-04-10T20:09:52Z dg43tfdfdgfd