KONG CHARLES KUNNE «LETT» FUNNET TID TIL å MøTE PRINS HARRY, IFøLGE KONGEHUS-EKSPERT

Prins Harry har tatt turen over dammen for å delta på en markering for jubileet til konkurransen «Invictus Games» som prinsen startet opp i 2014.

Mange hadde kanskje trodd, eller håpet, at turen ville gi en sjanse for et møte med faren, samt en mulig forsoning med prins William og prinsesse Kate.

Før turen hadde prins Harry, ifølge New York Post, sendt ut invitasjoner til arrangementet til flere familiemedlemmer, men ingen hadde akseptert.

I går kom det også fram at kong Charles ville være for opptatt til å møte prins Harry den korte tiden han er i hjemlandet.

Her kan du lese mer om kongelige!

Se video: Her stjeler han ambulansen

Har forståelse

Det samme ble også bekreftet av prins Harry etter kort tid.

«Som svar på de mange henvendelsene og fortsatte spekulasjonene om hvorvidt hertugen vil møte sin far mens han er i Storbritannia denne uken, vil det dessverre ikke være mulig på grunn av Hans Majestets fulle program. Hertugen har selvsagt forståelse for farens avtaler med forpliktelser og diverse andre prioriteringer, og håper å se ham snart», sa en talsperson i en uttalelse.

Kong Charles sine planer skal blant annet være en audiens med den britiske statsministeren Rishi Sunak, hagefest og andre forpliktelser.

Kunne satt av tid

Nå rykker derimot flere kongelige eksperter og kilder ut og sier at den britiske monarken lett kunne ha tatt seg tid til å se sønnen sin.

– Hvis kongen ville treffe Harry, ville han lett funnet tid. Man kan aldri være for opptatt til å treffe sønnen sin. Det er en god idé om de møtes for å skape en slags forsoning, sier kongehus-ekspert Hugo Vickers til Page Six.

– Kongen har åpnet døren på vidt gap, men åpenbart ikke fullt så åpent, men de kan absolutt legge ting i planen hans og sjonglere ting rundt, sier en annen kilde nær den britiske kongefamilien.

– Nok å gjøre

Prins Harry har reist alene til Storbritannia, mens Meghan Markle og deres to barn har blitt igjen i Montecito i California, der de har bodd i lengre tid.

Gjennom tiden i California har paret forsøkt å satse på bøker, podkaster, dokumentarserier og veldedig arbeid. Sammen driver paret «Archewell Foundation» som er oppkalt etter deres første barn, prins Archie på fire år.

Forholdet mellom prins Harry og resten av den britiske kongefamilien kan sies å ha vært på et bunnivå etter at utgivelsen av prins Harrys memoarbok «Spare» i begynnelsen av 2023.

Prins Harry skal også ha invitert sin bror prins William og prinsesse Kate til Invictus-arrangementet, men de skal heller ikke ha akseptert.

– William har en kort vei fra tronen, med en syk kone og tre små barn har han nok å gjøre, sa forklarte en kilde nær kongehuset som begrunnelse på hvorfor prins William ikke kan delta.

Prins Harry og prins William har ikke snakket sammen på over et år.

Rettelogg: I en tidligere versjon av denne saken skrev ABC Nyheter at dette er første gang prins Harry reiser til Storbritannia etter at kreftdiagnosen til kong Charles ble kjent. Dette stemmer ikke. Feilen ble rettet 9. mai 2024 klokken 14.36.

2024-05-08T17:51:21Z dg43tfdfdgfd