TV 2 SKYLDER HELENE OLAFSEN EN FEIT UNNSKYLDNING

TV 2 skylder Helene Olafsen en feit unnskyldning

Gullruten gikk av stabelen på lørdag og kan på mange måter sies å ha vært en suksess. Jeg fikk det i hvert fall som jeg ville, da Kathrine Thorborg Johansen vant pris for beste skuespiller for sin rolle i «Makta». Fredrik Solvang fikk også en veldig fortjent pris, noe jeg hadde ytret et ønske om.

Les også: Maria Ludvigsen: Om hun ikke vinner fatter jeg ingenting

Men … vi er helt nødt til å snakke om det som møtte oss i starten – og som for øvrig forfulgte oss med små drypp gjennom hele sendinga.

Helene Olafsens danseinnslag.

Først vil jeg bare understreke at dette ikke er kritikk av Olafsen – med mindre det skulle vise seg at dette faktisk var hennes idé. Det har jeg veldig liten tro på.

Puttes i en håpløs situasjon

Gullruten åpner med Helene Olafsen og to dansere, i det som ser ut til å være «Austin Powers»-antrekk. Det danses i små og kleine (men tross alt gode og gjennomførte) bevegelser, mens Helene Olafsen ramser opp ting og tang som har med underholdningsverdenen å gjøre. Det føles mest som om de går rundt på scenen og tidvis bare vipper litt på hodet.

KLEINT: Maria Ludvigsen er lite imponert over åpningsnummeret på Gullruten. Foto: NTB

Startnummeret skal ha som formål å oppsummere TV-året. Det er greit nok det, men det da finnes bedre måter å gjøre det på? Teksten er tam og dårlig, men Olafsen leverer den så godt som overhodet mulig. Det skal hun ha applaus for.

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte, men la meg prøve på å gå rett på sak her:

Hvem i alle dager kom på dette? Hvem puttet Helene Olafsen i denne håpløse situasjonen? Hvem i huleste er det som mener at dette er et godt underholdningsinnslag?

Jeg fatter og begriper det ikke. Det føltes som noe som kunne vært snekret sammen for 50 år siden, og selv da ville det vært kleint som bare rakkeren. Det var ikke morsomt. Heller ikke interessant, utover det at man lurer på hvordan det går an å finne på noe sånt? Det var heller ikke spesielt lekkert.

Det hadde ingenting.

Og dette kommer fra en som elsker dans. Fra en som elsker lettbeint underholdning.

Les også: Maria Ludvigsen

Fortjener en lønnsøkning

Helene Olafsen gjorde sitt aller beste. Hun sto i galskapen som en dronning. Å klare å gå inn i dette med hud og hår, og levere så helhjertet som hun gjorde, det er virkelig en bragd.

Jeg er faktisk usikker på om det finnes noen andre med så høy profesjonalitet, at de ville klart å gjennomføre dette uten å falle sammen av skam og flauhet.

All kudos, heder og ære til programlederen for gjennomføringen, men hun burde være sur på TV 2 og de som bærer ansvaret for dette innslaget.

TIL UNNSETNING: Litt drahjelp fra Else Kåss Furuseth hjelper på, mener Maria Ludvigsen. Foto: TV 2

Dessverre nøyde jo ikke idéskaperen seg med ett innslag, heller. Etter omtrent 20 minutter er de tilbake på scenen for mer «dans». Enda litt senere dukker hun opp sammen med Nate og Cengiz. Da har manusforfatteren i det minste hostet opp en Per-Willy Amundsen-vits som gjør at det lugger noe i smilebåndet.

På et tidspunkt føler jeg meg nesten helt utslitt av disse innslagene. Som om jeg ikke orker at det kommer mer – som om det ikke finnes nok puter tilgjengelig.

Les også: Flere gullruter sporløst forsvunnet: Nå er de funnet

Fortjener en feit unnskyldning

Heldigvis hjalp det noe da Else Kåss Furuseth og Trude Drevland ble med på galskapen. Da blir det liksom så surrealistisk at det var smertelindrende i seg selv. Da humret jeg i hvert fall bitte litt.

Jeg skal ta et visst forbehold om at produksjonen her har forsøkt seg på noe jeg bare ikke forstår. Enten fordi jeg er for gammel – eller fordi jeg er for ung. Det virker som de har forsøkt seg på noen referanser til Austin Powers – og/eller Den rosa panteren?

Det skal sikkert være veldig ironisk og morsomt. Problemet er bare at det ikke er noen av delene.

Pute-TV får på en måte en ny definisjon etter dette, spør du meg.

I ett av disse innslagene kommer Olafsen med noen TV-utsagn og sier på et tidspunkt også: «Det er klart vi gir TV 2 det de vil ha».

Det er en god oppsummering. Det sier alt jeg tenker og føler om danseinnslagene Olafsen måtte stå i:

Noen har fått en skikkelig dårlig idé, som burde vært stoppet. Det ble den ikke og det måtte Olafsen lide under.

Noen må gå. TV 2 skylder i det minste Helene Olafsen en feit unnskyldning.

2024-05-07T12:02:27Z dg43tfdfdgfd