SMåBY FIKK ROLLING STONES På KROKEN TAKKET VæRE EN FISKEHISTORIE

21. juli skal de britiske rockelegendene avslutte hele «Hackney Diamonds»-turneen langt unna storbyene de hittil har spilt i.

At Rolling Stones skal entre scenen i Ridgedale i Missouri, som har et innbyggertall på færre enn tusen, har fått Stones-fansen til å undres. Bandet skal opptre på nyåpnede Thunder Ridge Nature Arena midt i Ozark-fjellene, en arena med plass til 20.000 – og utsikt over Table Rock Lake, et fiskerikt reservoar.

Bak ideen til arenaen står sjef for sportsbutikkjeden Bass Pro Shop, Johnny Morris, som vokste opp i området. Nå vil han vise det fram for flere, forteller han til Reuters.

Storfisk ble konsert

Sportskjedesjefen er selv brennende opptatt av fisking og tok for 20 år siden med seg Chuck Leavell på fisketur.

Leavell var med i Allman Brothers Band på 70-tallet og har spilt fast med Rolling Stones siden 1982. Rockekeyboardisten er en ihuga naturelsker, slik det skildres i 2020-dokumentaren «The Tree Man». Og på fisketuren hjalp Morris ham med å få «en enorm fisk».

– Leavell sa «dette er den lykkeligste dagen i livet mitt, og om jeg noensinne kan gjøre deg en tjeneste, så si fra», sier Morris – som mange år senere tok ham på ordet og ba Leavell hjelpe ham med å få Rolling Stones til å komme til Ridgedale, Missouri.

– Han svarte bare «Hvor? Hva?». Det skjedde takket være skjebnen, fisking og et vennskap, oppsummerer Johnny Morris.

Fluestenger i bagasjen

Også her til lands har fiskeinteressen i rockebransjen vist seg. Som da Arcade Fire opptrådte på Norwegian Wood i 2014.

– Crewet deres dro ut små fluestenger fra utstyrstrucken og sto og fisket ørret i bekken i Frognerparken. De fikk noen småfisk, minnes Jørgen Roll, daværende festivalsjef.

Men fisk ble det ikke på Johnny Cash da han spilte på Norwegian Wood på Bærums Verk i 1992.

– Han sto og så utover Lomma, som rant rolig forbi, og sa til manageren og vennen Lou Robin: «Lou, is there a rod on my rider?». Men vi klarte ikke å få til fiske akkurat den søndagen, sier Roll med en smule beklagelse i stemmen i ettertid.

Ikke napp hos Clapton

Bluesfestivalen på Notodden foregår i naturnære omgivelser, og det tiltaler noen artister mer enn andre. Festivalsjef Jostein Forsberg trekker fram én av dem, blueslegenden Lazy Lester (1933-2018), som spilte der flere ganger:

– Lazy Lester var fiskegal, og han ville nok reist hvor som helst bare han kunne fiske der! sier Forsberg til NTB.

– Da jeg reiste på jobb mandag morgen etter at festivalen var over, så jeg en kar på vei ned til vannet Velen med fiskestang – og det var Lazy Lester.

Helt siden festivalen ble startet, har arrangørene drømt om Eric Clapton, som også er vilt fiskeinteressert. De har prøvd å få ham til Notodden, men der har ikke fiskingen hjulpet.

– Det har fremdeles ikke slått til, medgir Forsberg.

Fisk og musikk på NRK

NRK hiver seg på kjendisers fiskeforkjærlighet til høsten når de slipper løs «Stjernekamp»- og «Maskorama»-vinneren og fiskeren Bilal Saab i et eget program.

Det har fått tittelen «Her lukta det fesk», og Bilal Saab skal i hvert program ta med seg en annen fiskeinteressert, norsk artist på et fiskeeventyr.

Agnete Saba, Kjartan Lauritzen, Kurt Nilsen, DJ Broiler og Ida Maria blir med på fisketur – og skal også by på en «unik, felles fremføring», ifølge NRK.

(©NTB)

2024-07-10T03:02:34Z dg43tfdfdgfd