SLIK HENTER DU UT ET BILDE FRA EN FILM

Det trenger ikke å være enten eller. Du kan få både video og bilder av samme hendelse. Her kan du lese om hvordan ...

Nettredaktøren vår var nylig på en NBA-kamp i Los Angeles og var så heldig å delta i en konkurranse som ble vist på storskjerm. Opplevelsen ble også fanget på video av en venn, men noen ganger fungerer et stillbilde bare bedre når du skal dele en opplevelse på sosiale medier.

Gode råd var derfor dyre da videoklippet skulle konverteres til et bilde. Et skjermbilde kunne hente ut et bilde, men det er ikke den optimale løsningen. Heldigvis finnes det gratisverktøy som kan gjøre jobben effektivt og kostnadsfritt.

Hvis du har videoen på datamaskinen, kan du enkelt hente ut et stillbilde fra den ved hjelp av videospilleren på Mac eller Windows. Alternativt kan du laste ned det utmerkede gratisprogrammet VLC Media Player, som støtter nesten alle videoformater.. 

Når du spiller av en video, kan du høyreklikke på bildet og velge Snapshot, slik at bildet som vises, blir lagret som et bilde.

Hvis videoen er tatt opp på en mobiltelefon, er det enklest å gjøre det direkte på telefonen.

Til iPhone finnes det en utmerket app, Extract Video Frames, der du spoler frem til det punktet i videoen du vil hente ut, og så er det bare å trykke på nedlastingsikonet.

På Android kan du laste ned Video to Photo - Frame Capture, som fungerer på en lignende måte. 

På et klassisk kamera må du velge om du vil ta bilder eller filme. Slik er det ikke med mobiltelefoner. Du kan gjøre begge deler samtidig.

Når du tar opp en video, ser du et lite utløserikon. Når du klikker på dette, blir det tatt et stillbilde. Dette kan spare deg for bryet med å hente ut bilder i etterkant.

Gjør det derfor til en vane å ta opp video når du har en hendelse der du vil ha både video og bilder, slik at du alltid kan supplere med bilder mens opptaket pågår. 

Video tas vanligvis opp med lavere oppløsning enn bilder. Et videobilde i Full HD tilsvarer for eksempel et bilde med bare 2 megapiksler. For å få bilder av god kvalitet fra en video bør du derfor filme med høyest mulig kvalitet.

Med en 4K-video får du bilder på 8 megapiksler, noe som gir deg et ganske skarpt bilde.

Les mer: Få kontroll på de kryptiske videobegrepene

Les mer: Shotcut gir deg profesjonell videoredigering helt gratis

Les mer: Velg riktige videoinnstillinger

2024-04-20T05:14:20Z dg43tfdfdgfd