SIDNEY SWEENEY UT MOT FOKUS På UTSEENDE OG SEKSUALISERING: – HAR IKKE KONTROLL

Film og TV-seere vil kjenne Sidney Sweeney fra TV-serier som «Euphoria» og «White Lotus» på HBO, samt Quentin Tarantino-filmen «Once Upon a Time in Hollywood» fra 2019.

For tiden er Sweeney kinoaktuell i Norge med filmen «Madame Web» og «Immaculate», som har premiere tidlig i mai.

Siden Sweeney for alvor slo igjennom som skuespiller har hun fått mye oppmerksomhet, ikke bare for hennes talent som skuespiller, det har samtidig vært mye fokus på hennes utseende og kroppen hennes.

Se video: Halvbroren håner Meghan Markle

«Vis pupper»

Sweeney har ikke vært fremmed for å ta på seg roller med eksplisitte scener. I en nylig opptreden på humorprogrammet «Saturday Night Live», der Sweeney var vert var hun med på sketsjer som tok et oppgjør med temaet, skriver Daily Mail.

– Folk ser meg bare som jenta på TV som skriker, gråter og har sex, sa Sweeney i programmet.

I løpet av en del av programmet viste hun frem en presentasjon som skulle beskrive strategien hennes for å lykkes i Hollywood, med teksten «Vis pupper».

Skuespilleren har tidligere sagt at rollen hennes i TV-serien Euphoria har gjort at hun er «typecastet» til spesifikke roller og karakterer.

– Cassie er en seksualisert karakter, og det ble en form som ble påtvunget meg som menneske i stedet for bare Cassie. Jeg opplevde at folk sa: ‘Å, hun fikk denne rollen bare fordi hun viste puppene sine’. Jeg hadde flere serier og filmer før jeg i det hele tatt var med i Euphoria, sa Sweeney i et intervju med The Hollywood Reporter.

Typecasting er når skuespiller gjerne har et gjennombrudd i en spesifikk rolle, som kan føre til at skuespilleren kun får roller som lignende karakterer.

– Har ikke kontroll

35th annual GLAAD Media Awards, in Beverly Hills

Sydney Sweeney og Alexandra Shipp deler ut en pris på den 35. årlige GLAAD Media Awards på Beverly Hilton Hotel i Beverly Hills, California, USA, 14. mars 2024.

I et ferskt intervju sier Sweeney at konstante kommentarer om utseende hennes får henne til å føle at hun har «ingen kontroll» over hva folk sier om henne på internett.

– Jeg ser det, og jeg kan bare ikke tillate meg selv å reagere. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, jeg prøver fortsatt å finne ut av det selv, sier hun til Variety.

– Folk føler seg knyttet til meg og føler seg frie til å snakke om meg som de vil, fordi de tror at jeg har signert bort livet mitt. At jeg ikke er på et menneskelig nivå lenger, fordi jeg er skuespiller. At disse karakterene er for alle andre, men at jeg som Sydney ikke er for meg lenger.

– Det er et merkelig forhold folk har til meg som jeg ikke har noen kontroll eller innflytelse over, sier Sweeney.

2024-04-16T17:24:14Z dg43tfdfdgfd