SE STAFFAN WIDSTRANDS NOMINASJONER TIL NORDENS MEST FOTOGENE FUGL

Den prisbelønte naturfotografen er den fjerde og siste fotografen som nominerer fem fugler til den store kåringen. Deretter er det lesernes tur.

Her i Digital FOTO er vi godt i gang med å finne de nominerte til den store kåringen vår av Nordens mest fotogene fugl. Nå er det på tide å avsløre den fjerde runden med nominerte, denne gangen fra den verdenskjente svenske fotografen Staffan Widstrand.

Nedenfor ser du de nominerte. Sitatene er en del av Staffans nominasjon, som du kan lese i sin helhet i Digital FOTO 6/24.

Havørn

– Det er Nordens største rovfugl med et imponerende vingespenn. For et syn når den styrtdykker ned og fanger en fisk i vannet, eller når den kjemper om maten med andre ørner.

Lundefugl

– Sjarmerende, sky, fargerik, karismatisk og en virkelig tøff overlever i noen av verdens mest brutale farvann.

Tiur

– Å oppleve tiurens parringsdans fra midten av april til begynnelsen av mai er en av livets store fugleopplevelser.

Praktærfugl

– Denne vakre fuglen er en favoritt på mange fuglekikkeres liste. Hannen er utrolig fargerik og utfører en imponerende dans når han kurtiserer hunnene.

Snøugle

– Kanskje Skandinavias vanskeligste art å fotografere, siden den bare hekker enkelte år og flyr over store områder om vinteren.

Du kan også nominere – og vinne flotte premier fra Sony

I Digital FOTO 7/24 forteller vi deg hvordan du kan nominere favorittfuglene dine, og snart kan du også stemme på favorittene dine på nettet.

Mens vi venter på at alle stemmene skal komme inn, kjører vi senere på året en stor fotokonkurranse med fantastiske premier til en verdi på rundt 80 000 pund fra Sony. Her kan alle lesere sende inn bilder av selvvalgte fugler, som ikke trenger å være nominert. 

2024-04-11T12:00:31Z dg43tfdfdgfd