PRINCE HARRY INNRøMMER «SENTRALT DEL» BAK DEN KONGELIGE FAMILIEKRANGELEN

I desember avgjorde en høyesterettsdommer at Mirror Group Newspapers (MGN) ulovlig hadde samlet informasjon til artikler publisert om prins Harry – og han har siden blitt tildelt hundretusener av pund i erstatning.

For første gang siden den fire år lange rettsstriden ble avsluttet, forteller han at han føler seg «rettferdiggjort» av dommen og kaller den en «monumental seier».

– Det ville vært fint om vi gjorde det som en familie, skal imidlertid prinsen ha lagt til i en kommentar som skal sendes som en del av en ITV-dokumentar. Det skriver BBC.

Prins Harry ble den første britiske kongelige på 130 år til å vitne i en rettssak. I programmet kommer det frem at hans beslutning om å kjempe disse sakene skal ha vært en del av bakgrunnen for en «splittelse» med resten av familien hans.

Trakk seg tilbake

Han og hans kone, Meghan, trakk seg tilbake som kongelige i 2020 etter å ha offentlig avslørt deres utfordringer med medienes søkelys.

Prinsen, som nå bor i California, sier også at han trodde det var bevis for at moren hans – avdøde prinsesse Diana – ble avlyttet, og hevdet at hun sannsynligvis var en av de første ofrene.

Dette har aldri blitt bevist i retten.

– Pressen, tabloidpressen, liker veldig godt å fremstille henne som paranoid, men hun var ikke paranoid, hun hadde helt rett i hva som skjedde med henne, sa han.

Sendes i kveld

Intervjuet skal sendes i en ny ITV-dokumentar, Tabloids on Trial, torsdag kveld. Programmet snakker med andre kjente personer. Hugh Grant, Charlotte Church og Paul Gascoigne er blant stjernene som har blitt påvirket av pressen.

Som svar på dokumentaren sier en talsperson for MGN at de ønsker dommen i desember 2023 velkommen ettersom det har gitt selskapet muligheten til å gå videre fra hendelser som fant sted for mange år siden.

– Der historiske feil har funnet sted, beklager vi uten forbehold, vi har tatt fullt ansvar og betalt erstatning, legger talspersonen til.

Saken var bare en av en rekke søksmål mot britisk presse.

Saker mot Associated Newspapers – utgiveren av Daily Mail – og News Group Newspapers – nå News UK, som utgir The Sun – er for øyeblikket under behandling i rettssystemet.

2024-07-25T16:26:42Z dg43tfdfdgfd