OZZY OG MARY J. BLIGE ENTRER ROCKENS æRESHALL I USA

Andre artister som får plass i den amerikanske rockens æreshall er Dave Matthews Band, Peter Frampton, Kool & The Gang og A Tribe Called Quest.

Også nylig avdøde Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick og låtskriveren Norman Whitfield hedres for sin innsats med prisen Musical Excellence Award. Samtidig prises legender som den britiske bluespioneren Alexis Korner, John Mayall og Big Mama Thornton med en Musical Influence Award.

Suzanne de Passe var en av de første kvinnelige toppsjefene i musikkbransjen i USA. I jobben i Motown signerte hun blant annet The Commodores, Hun ble tildelt prisen oppkalt etter Ahmed Ertegun.

John Sykes, som er leder for Rock & Roll Hall of Fame-stiftelsen, karakteriserte årets utvalgte som «en mangfoldig gruppe som hver og en rev ned musikalske barrierer og øvet innflytelse på talløse artister som fulgte i deres fotspor».

Innlemmelsene ble ifølge Deadline bekjentgjort i «American Idol»-sendingen søndag. 

Seremonien vil avholdes 19. oktober i Cleveland, Ohio, og vises live på strømmetjenesten til Disney og senere sendes på ABC.

Blant artistene som ikke kom på plass i æreshallen i 2024 er blant andre Mariah Carey, Lenny Kravitz, avdøde Sinéad O’Connor, Sade, Oasis og Jane’s Addiction.

  (©NTB)

2024-04-22T09:50:00Z dg43tfdfdgfd