LILY GLADSTONE VENDER TILBAKE TIL CANNES SOM JURYMEDLEM

Nå har Cannes-festivalen bekjentgjort hvilke åtte skuespillere og filmskapere som skal holde jurypresident Greta Gerwig, som allerede er kjent, med selskap i mai.

Blant dem er den amerikanske skuespilleren Lily Gladstone, som ble Oscar-nominert som første urinnvåner til prisen for beste kvinnelige skuespiller tidligere i år for innsatsen i «Flowers of The Killer Moon». Martin Scorseses storfilm hadde verdenspremiere i Cannes i 2023, og nå vender Gladstone tilbake som jurymedlem.

Den tyrkiske manusforfatteren og fotografen Ebru Ceylan, den franske skuespilleren Eva Green, og den libanesiske regissøren og manusforfatteren Nadine Labaki er også klare for jurytjeneste og dermed med på å sikre kvinnelig flertall i juryen. 

Samtidig kritiseres Cannes-festivalen ofte for dårlig kvinnelig representasjon, ikke minst i hovedkonkurransen om Gullpalmen. I år er fire kvinnelige filmskapere med i kampen, av totalt 22.

– Cannes er i enden av kjeden, og et ekko av den globale filmbransjen, som i fjor laget mange filmer av kvinner og i år litt færre, sa festivalsjef Thierry Frémaux ifølge Deadline.

Med i Cannes-juryen er også den spanske regissøren og manusforfatteren J.A. Bayona, den italienske skuespilleren Pierfranscisco Favino, den japanske regissøren Hirokazu Kore-eda og den franske skuespilleren og produsenten Omar Sy.

Årets festival arrangeres 14. til 25. mai.

(©NTB)

2024-04-29T07:56:27Z dg43tfdfdgfd