LARS ULRICH KLAR FOR «SPINAL TAP»-OPPFøLGER

De to trommeslagerne føyer seg til en stjernespekket gjesteliste som fra før av teller Elton John, Paul McCartney, Questlove, Garth Brooks og Trisha Yearwood.

Innspillingen av oppfølgerfilmen startet i New Orleans 6. mars og foregår fram 12. april, melder Blabbermouth. Den tar opp tråden etter mockumentaren «This Is Spinal Tap» fra 1984 – som er blitt en legendarisk kultfilm.

Arbeidstittelen er ifølge Deadline «Goodbye, Cleveland» – som er en referanse til en scene i originalfilmen der bandet roter seg bort backstage.

Med fra forrige gang som det håpløse, britiske heavybandet Spinal Tap er Christopher Guest, Michael McKean og Harry Shearer, mens Rob Reiner på ny spiller dokumentarfilmskaperen Martin «Marty» DiBergi – og har regi. Også Fran Drescher gjenforenes med rollen som bandets PR-person.

Nå skal Spinal Tap gjenforenes etter en 15 års pause. Reiner, som dessuten skriver manuset, har tidligere fortalt om handlingen:

– Nå har de spilt i Royal Albert Hall, Wembley Stadium, over hele Storbritannia og i Europa. De har ikke tilbrakt tid sammen i senere tid. Ideen er at manageren deres er død, og at enken arvet en kontrakt der det står at Spinal Tap skylder dem en siste konsert. Hun aktet å saksøke dem om de ikke gjorde den.

Filmen starter når bandmedlemmene kastes sammen etter mange år og mye ondt blod, og må klare å omgås og spille denne siste konserten – som DiBergi skal dokumentere

Den 40 år gamle kultfilmen er blitt en del av populærkulturen. Fraser fra manuset dukker opp noe uventede steder, som i Tesla-bilene og i BBCs nettspiller, der lydvolumet går til 11 – slik som i filmen.

(©NTB)

2024-03-27T10:24:40Z dg43tfdfdgfd