LA KONGEN Få SETTE FAMILIEN FøRST

La kongen få sette familien først

(Bergensavisen): Finn Bjørn Tønder skriver i BA og Nettavisen at kongeparet bør droppe Märtha Louises bryllup fordi det setter monarkiets fremtid på spill.

Han viser videre til fallende meningsmålinger som skyldes Märtha og Dureks eskapader. Og mener at når kongeparet deltar i den tre dager lange feiringen med verdenspressen på slep, vil utlendinger le av det norske monarkiet.

Les debattinnlegget her: Kongeparet bør droppe Märtha Louises bryllup

Akkurat det siste kan jeg si meg enig i. Men vi skal heller ikke se bort fra at islendingene og finnene allerede humrer skjegget fordi vi fremdeles ikke har demokratiske valg på vår statsleder.

Eller at franskmennene ikke beundrer at vi pøser ut fra statskassen for å gi en familie et liv i rikdom og privilegier.

Til og med amerikanerne priser seg nok lykkelig over at de ikke er stuck med Trump eller Biden på livstid. Og at en president ikke har grunnlovsmessig immunitet for alle handlinger.

Victoria Åsne Kinsella, nestleder i Norge som republikk Foto: Privat

Verdenssamfunnet er nok imidlertid enige i at Durek er ganske sprø og at paret misbruker sin posisjon. Derfor kommer sladderpressen til å stille opp og selge stoff for alt det er verdt.

Men det at kongen ikke deltar i sin datters bryllup vil nok gi større overskrifter som får flere til å reflektere over om det vi driver med i Norge er etisk forsvarlig.

Dette fordi de fleste vet hva det innebærer for en familie når foreldre ikke deltar i sine barns viktigste livsbegivenheter.

Les også: Bør kongeparet droppe Märtha Louises bryllup i august?

Kongen er også modig. Han var nær ved å gi fra seg arveretten om han ikke fikk gifte seg med Sonja. Og han kunne allerede satt foten ned for Durek i henhold til Grunnloven, og ikke godkjent ekteskapet.

Nei, kongen kommer nok til å stille opp og sette familien først. Og ingen bør presse ham til å gjøre noe annet.

2024-07-25T18:58:44Z dg43tfdfdgfd