KATE MIDDLETON-SPEKULASJONENE HAR IKKE STOPPET

Fredag offentliggjorde det britiske kongehuset en video av prinsesse Kate (42) hvor hun forteller at hun har kreft.

Åpenheten kom etter flere uker med ville spekulasjoner i sosiale medier om hvor det har blitt av prinsessen. Etter en overraskende beskjed om at prinsessen hadde gjennomgått en planlagt mageoperasjon i januar, og ble sykemeldt til etter påske, begynte folk å dele konspirasjonsteorier. Et manipulert bilde på morsdagen i Storbritannia satte i tillegg ekstra fyr på ryktene.

Les mer om kongelige her!

Videoen var ment å roe bekymringene og slå ned på konspirasjonene, men nettrollene lar seg ikke stoppe. Nå mener de videoen av Kate er KI-generert, ifølge Daily Mail.

«Deep fake»

For å vise hvor enkelt det er å lage en slik video har de gjenværende konspirasjonsteoretikerne delt samme video med prinsesse Dianas og hertuginne Megans snakkende hode. Dette er en såkalt «deep fake».

Brukere på X som fortsatt diskuterer konspirasjonene, hevder også at stripene på Kates genser også vises på benken hun sitter på, og at gifteringen hennes noen ganger forsvinner. Noen hevder også at videoen er kopiert fra en annen video hvor Kate har på seg samme genser.

Ifølge Daily Mail dukket det derimot raskt en melding opp under innleggene hvor det står at dette bare er en konspirasjonsteori.

Se videoen de diskuterer:

Rørte folket

Kates videomelding rørte folket da den ble publisert.

– Dette kom selvfølgelig som et stort sjokk, og William og jeg har gjort alt vi kan for å behandle og håndtere dette privat av hensyn til familien vår, sa prinsessen i videoen.

Videre fortalte hun om hvordan hun og ektemannen beroliger de tre barna, George (10), Charlotte (8) og Louis (5), om at deres mamma vil bli frisk igjen.

Videoen ble også møtt med støtte fra flere hold etter at den ble publisert.

Kong Charles, som selv nylig har blitt diagnostisert med kreft, uttrykte sin beundring for svigerdatterens mot. Også prins Harry og hertuginne Meghan, som skal ha et anstrengt forhold til Kate og William, skal ha sendt sine tanker prinsessens vei etter offentliggjøringen.

I etterkant har en talsperson for paret gått ut og takket alle for støtten og de varme ordene de har mottatt.

2024-03-26T15:08:03Z dg43tfdfdgfd