HALVPARTEN AV KVINNELIGE BRITISKE MUSIKERE HAR OPPLEVD DISKRIMINERING

Det viser første utgave av en ny spørreundersøkelse, kalt UK Musicians Cencus. Bak står fagforeningen Musicians' Union og hjelpeorganisasjonen Help Musicians, melder BBC.

Mer enn 6000 bransjefolk er blitt spurt, av dem identifiserte 2526 seg som kvinner.

Ifølge rapporten blir kvinner dårligere betalt enn menn, og opplever oftere kortere karrierer – selv om de har bedre trening og utdannelse. 27 prosent av de spurte kvinnelige musikerne sa de ikke tjente nok på musikken til å kunne leve av den, sammenlignet med 20 prosent av mennene.

– Det er livsviktig at bransjen forplikter seg på alvor og tar avgjørende grep for å forhindre at funnene gjentar seg, sier Nadia Khan i organisasjonen Women in CTRL til BBC.

De nye funnene samsvarer med en rapport som britiske parlamentsmedlemmer i den såkalte Women and Equalities-komiteen presenterte i januar. Der ble musikkbransjen beskrevet som «en gutteklubb», der seksuell trakassering og overgrep er utbredt.

Komiteen ble opprettet etter en etterforskning av misogyni – altså kvinnehat – i bransjen fra 2022. Blant dem som tok til orde var den kjente BBC-DJ-en Annie Mac, som uttalte at det var «en flodbølge» av avsløringer om seksuelle overgrep i musikkbransjen som ventet på å bli fortalt.

(©NTB)

2024-03-27T10:09:36Z dg43tfdfdgfd