FøRSTE SAMISKE ANIMASJONSFILM UNDERVEIS

«Kunnskapens skog / Daajroen boelte» er en svensk-norsk samproduksjon der det meste av animasjonen skal gjøres i Tromsø av produksjonsselskapet Krystallplaneten.

Regi og manus er ved Oskar Östergren Njajta i svenske Bautafilm, som er hovedprodusent. Norsk filminstitutt ga filmen tre millioner kroner i produksjonstilskudd etter vedtaksmøte denne uken.

«Kunnskapens skog / Daajroen boelte» baserer seg på samisk eventyrtradisjon og handler om mot og rettferdighet når søsknene Anta og Bräjta må redde verden fra to sleipe skurker. Det tar dem til den parallelle verdenen Saajve, hvor de må kjempe både mot Kråka og kjempen Stalloe for å redde Kunnskapens skog.

– Tegningene og fargebruken er tiltalende, poetiske og tidløse, noe som vil bidra til at den kan vises i mange år fremover, skriver Nina M. Barbosa Blad, filmkonsulent for fiksjon ved Filminstituttet, om animasjonsfilmen – som har et totalbudsjett på 22,8 millioner kroner.

Norsk filminstitutt tildelte i alt 16,4 millioner kroner i produksjonstilskudd denne uken, fordelt på tre dramaserier for NRK («The Huggingtons», «Ølhunden Berit», «Requiem for Selina»), to spillefilmer som er samproduksjoner («Kunnskapens skog», «The Dance Club») og en dokumentar («America's Veterans»).

(©NTB)

2024-05-03T10:42:05Z dg43tfdfdgfd