FORVIRRING OM OMSTRIDT WALK OF FAME-GATE I BERGEN

Nøstegaten i Bergen har siden 2015 blitt utsmykket med forskjellige plansjer i brosteinen for å hedre kjente personer. 

Nå viser det seg at verken kommunen eller fylkeskommunen har gitt noen skriftlig tillatelse til prosjektet.

Walk of Fame-arrangør Roger Iversen hevder han har fått en muntlig tillatelse til å etablere gaten, og at kommunens daværende Grønn Etat var med på befaring, skriver Bergensavisen.

Flere har reagert etter at John Fredriksen og Bruce Springsteen har blitt tildelt sin egen stjerne-brostein, og har stilt spørsmål om hva som skal til for å få en slik, og hvem som bestemmer.

Det viser seg at det er Roger Iversen som avgjør dette alene. Han kjøpte i 2009 flere fredede og falleferdige 1600-tallshus fra kommunen mot å restaurere dem, og opprettet i 2015 Walk of Fame-gaten utenfor husrekken.

Men det er ikke kommunen, men Vestland fylkeskommune som eier gaten. Fylkeskommunen har heller ikke registrert noen avtale eller informasjon, og var ikke klar over at det ble lagt ned brostein i gaten av private aktører.

Overingeniør Geir Sverre Andreassen i fylkeskommunen sier på generelt grunnlag at det må søkes om slikt, og kan ikke si hva som vil skje med de brosteinene som er lagt ned.

Det hører med til historien at både ordfører og andre representanter fra kommunen har deltatt når det har blitt lagt ned nye stjernesteiner – også da John Fredriksen fikk sin.

(©NTB)

2024-07-26T13:30:41Z dg43tfdfdgfd