EUROVISION-KONGEN JOHNNY LOGAN OPPTRER I MALMö

Johnny Logan er den eneste mannlige artisten som har vunnet låtkonkurransen to ganger.

Først med «What's Another Year?» i 1980 og deretter i 1987 med «Hold Me Now», som er blitt klassikere i sjangeren. Han var også komponist av «Why Me», som Linda Martin vant Eurovision med i 1992.

– Jeg er ekstremt beæret og begeistret over å ha blitt invitert til å opptre som gjest 7. mai på Eurovision i Malmö. Sverige har vunnet sju ganger, akkurat som Irland. Å bli bedt om å representere mitt land en siste gang er noe svært spesielt for meg, sier 69 år gamle Logan i en uttalelse.

Helt til Loreen stakk av med seieren i Eurovision for andre gang i i fjor var Johnny Logan den eneste artisten som hadde klart bragden to ganger.

– Eurovision er så lett å sparke, men jeg prøver å lete etter det positive: At det er et program som samler millioner av seere over hele Europa. Da det først ble sendt, var det viktig for europeisk fellesskapsfølelse, uttalte Johnny Logan til NTB for noen år siden.

TV-produsent for Eurovision Song Contest, Per Blankens, lover at Logan kommer til å gjøre «en unik opptreden som den Eurovision-kongen han er», men at publikum ikke kan forvente å høre vinnerlåtene hans.

– Innslaget bryter med alle høyteknologiske opptredener og vil ikke etterlate noen uberørt. De fleste kommer til å kjenne igjen låten, selv om det ikke blir «Hold Me Now» eller «What's Another Year?» denne gangen, lyder det fra Blankens.

(©NTB)

2024-05-03T07:12:08Z dg43tfdfdgfd