BBC-PROGRAMLEDER BRUKT I REKLAME FOR INSEKTSPRAY - KI-JUKS Lå BAK

Liz Bonnin er kalt «den nye Richard Attenborough», og derfor vakte det ifølge The Guardian oppsikt da hun stilte opp i en nettreklame for insektspray.

Verken Bonnin, kjent som programleder for «Our Changing Planet» og «Arctic From Above», eller hennes management hadde sagt ja til en slik reklame. Det viste seg at stemmemeldingene der Liz Bonnin bekrefter overfor at hun stiller opp, var laget ved hjelp av kunstig intelligens – noe som lurte selskapet bak sprayen.

– I starten høres det ut som meg, men så begynner jeg å høres litt australsk ut og på slutten er det helt klart en engelsk kvinne. Det føles som et overgrep, sier irske Bonnin.

Insektmiddelprodusenten fikk oversendt stemmemeldingene først, før den det kom en henvendelse via en Facebook-konto som også var falsk. Deadline opplyser at sjefen for selskapet har møtt Bonnin flere ganger, og trodde at han avtalte med henne direkte. Selskapet betalte til et kontonummer de fikk oppgitt av «Bonnin» – og kjørte i gang.

Bonnins representanter sammenligner KI-jukset med «tyveri», og at den kreative bransjen har grunn til å være bekymret når troverdighet utnyttes på denne måten. 

(©NTB)

2024-04-29T12:27:04Z dg43tfdfdgfd