STUNT SKAPTE FULLSTENDIG KAOS I SENTRUM: – MåTTE SøKE DEKNING I BILENE SINE

Stunt skapte fullstendig kaos i sentrum: – Måtte søke dekning i bilene sine

(Bergensavisen): BA får opplyst fra politiet at det er et selskap som har lagt ut gratis gaveposer i sentrum.

– Dette skal angivelig ha gått i sosiale medier, og så har det kommet langt flere enn de så for seg, sier operasjonsleder Bjarte Rebnord i Vest politidistrikt.

Politiet ble tilkalt like før klokken 12. Beskrivelsen til politiet var at 500 mindreårige hadde samlet seg i området rundt Lille Lungegårdsvann.

Slik så det ut like etter klokken 1230. Foto: Mikael Takle

– Fullstendig kaos

BAs reporter forteller at de store folkemengdene løper i flokk. Også ved Bryggen skal det være utdeling.

– Disse som skulle dele ut ringte oss selv. Det kom rett og slett for mange på for kort tid, som stilet seg rundt. De måtte gå inn i bilene og vente der til noen hjalp dem, sier Rebnord.

Ungdommene opplyser til BA at de er på en febrilsk jakt rundt om i sentrum.

– Vi har vært her siden klokken 11 og løpt rundt frem og tilbake, overalt. Men de er veldig dårlig på å forklare hvor de er. Det er fullstendig kaos med store folkemengder, sier Karoline Sandvik Svendsen (15).

Emilie Hamre (15) og Karoline Sandvik Svendsen (15) er på jakt i sentrum. Foto: ANNA MAUD HERSVIK

Hun og venninen Emilie Hamre (15) er to av flere hundre ungdommer som løper rundt i sentrum, fra Lille Lungegårdsvann til Bryggen.

De forteller at de så arrangørene av stuntet, som stakk sin vei. Arrangørene er altså dem som står bak selskapet som selger klesmerket som heter «Russemerch», som har lagt ut en rekke hint i form av påskeegg rundt i Bergen sentrum.

– De stoppet med en bil her borte. Da var det kjempemange som trykket seg inn til bilen, så kom politiet og sa at vi måtte gå vekk, sier Hamre.

Har fremdeles et håp

De to har fremdeles et håp om å få tak i klær.

– Vi håper. De har lovet oss noe, så jeg synes fortjener noe når vi har vært her så lenge.

BA har spurt flere ungdommer om hvorfor de har lyst på russeklær når de ikke er russ. Svarene som går igjen er at klærne er fine, kule og komfortable. Dessuten selger selskapet også joggedresser og andre klær uten tilknytning til russetiden.

Her er noen av hintene selskapet la ut på sosiale medier. Foto: Skjermdump

Ved 1215-tiden meldte politiet at de hadde vært ved Lille Lungegårdsvann med flere patruljer. Politiet var også på vei til Bryggen.

– Begge steder blir det gitt samme beskjed: Vi henstiller til at de ikke kjører dette opplegget i sentrum i en slik form og fasong som de har gjort, sier Rebnord.

Han oppgir at politiet har bistått med ordenstjeneste.

– Faren er at noen kan bli tråkket på eller skadet, men det er ikke meldt om at det har skjedd.

2024-03-26T13:08:09Z dg43tfdfdgfd