«MAKTA» SIKRET SEG FLEST GULLRUTEN-NOMINASJONER

«Makta» sikret seg flest Gullruten-nominasjoner

Blant annet sikret Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin Grue seg en nominasjon i kategorien beste manus til et drama, mens Yngvild Sve Flikke er nominert til beste regi i dramakategorien.

Også de tidsriktige rekvisittene, sminken og kostymene til serien om Gro Harlem Brundtlands maktkamp på 70- og 80-tallet høstet nominasjoner i fagkategoriene. «Makta» ble også nominert i kategoriene beste foto, klipp, lyddesign, produksjonsdesign/scenografi samt originalmusikk.

Det vanket også en castingnominasjon til «Makta», så vel som til TVNorges «Knekt» og TV 2s «Monster». Dette er en nyopprettet kategori i Gullrutens fagprisutdeling, som dermed er ute før Oscar, som i februar meldte at også de vil premiere castingansvarlige fra og med 2026.

– Valget av de rette skuespillere, deltakere og kjendiser er avgjørende for suksessen til mange serier og fjernsynsprogram, sa fagpriskomitéleder Leif Holst Jensen da Gullruten meldte om den nye kategorien.

På delt andreplass i antall nominasjoner – med sju hver – følger Netflix-filmen «Krigsseileren» og NRK-kalenderen «Snøfall 2».

«Krigsseileren»-filmskaper Gunnar Vikenes skal kappes med «Makta» i gjeve kategorier som beste regi på et drama så vel som beste manus. Hans film var Norges Oscar-kandidat og en kinosuksess, før den ble å se på strømmetjenesten i fjor vår.

Det skal deles ut 27 priser under Gullrutens fagprisutdeling, som går av stabelen på Rockefeller i Oslo 15. april.

2024-03-26T11:57:54Z dg43tfdfdgfd