IDA ELISE BROCH FORTELLER åPENHJERTIG OM DIAGNOSER

Skuespillerinnen, som har spilt i filmer og TV-serier som «Switch», «Mannen som elsket Yngve» og «Hjem til jul», er om dagen aktuell i TV 2-serien «Spillet».

Hennes måte å spille «Spillet» på, har ført til «ubehagelig» og «sårende» hets. Det har Broch tidligere uttalt i et intervju med NRK P1.

Denne uken publiserte podkasten «Ta vare med Hannah og Oskar» en episode med Broch hvor hun avslører at hun har flere diagnoser. Som mange andre, sier Broch at hun har utfordringer med sin mentale helse.

– Man har fått en del sår og traumer. Ting som har vært med på å forme den du er, forteller hun.

Dette påvirket henne under innspillingen av «Spillet», der hun innrømmer at hun begynte «å snurre litt».

Se video: Sekunder før katastrofe

Fikk påvist ADHD

«Ta vare med Hannah og Oskar» er en podkast av Mental Helse Ungdom som har fokus på viktigheten av å ta vare på sin psykiske helse.

I podkasten åpner Broch om at hun har dysleksi. I tillegg fikk hun påvist ADHD i fjor.

– Jeg har blitt mye misforstått, og jeg har misforstått meg selv. Jeg har trodd hele tiden at jeg var dum fordi jeg slet med å lese, fikk ikke med meg ting, og var i min egen verden. Jeg kan ennå nesten ikke klokka, så det har vært mye forvirring.

– Visst det hele livet

ADHD-diagnosen kom ikke som noen overraskelse.

– Jeg har skjønt det lenge. Hele familien er full av ADHD, og det er veldig arvelig. Men var veldig godt å få det ordentlig på papiret – sånn at man blir trodd. Men jeg har visst det hele livet.

ADHD er en tilstand som innebærer vansker med konsentrasjon, uro og/eller impulsivitet. Symptomene starter tidlig i barneårene og vedvarer ofte inn i ungdomsalderen og voksenlivet, skriver NHI.

2024-04-10T16:58:24Z dg43tfdfdgfd